![]() |
Tweet |
Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Avrasya Medya İletişim Konfederasyonu ve Türk İnternet Medya Birliği Kars İl Başkanı Ercüment Daşdelen, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Daşdelen, mesajında, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün korunmasının yanı sıra milletinin esenliği uğruna canlarını düşünmeden feda eden şehitler ve gazilerin, ülkelerinin zorda kalması durumunda neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. 18 Mart 1915, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir.”
Devletin, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit düşenlerin aileleri ile gazilere her zaman destek vererek yanlarında olduğunu hissettireceğini vurgulayan Daşdelen, şunları kaydetti: "Şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Yurdumuzun şehit kanlarıyla sulanmış kutsal toprakları üzerinde hür yaşıyorsak, şanlı bayrağımız da büyük ihtişamla özgürce dalgalanıyorsa, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.”